Firme koje su gradile jedan od objekata u Beogradu na vodi izvodiće i radove na izgradnji nove javne garaže u ulici Kneza Miloša u Kragujevcu. Naime, konzorcijum firmi Strabag doo Novi Beograd i Strabag AG Spital/Drau Austrija dobio je posao na javnoj nabavci koju je raspisalo preduzeće JKP Šumadija iz Kragujevca.

Izgradnja višespratne garaže „iza Srca“, na mestu gde se nalazi javni parking, koštaće 431,57 miliona dinara, a rok za završetak radova je 210 dana od uvođenja firme u posao. U pitanju je garaža površine 7132.15 metara kvadratnih i imaće kapacitet oko 200 parking mesta, kako se navodi u dokumentaciji javne nabavke.

Strabag doo Novi Beograd je inače firma u 100% vlasništvu Strabag AG Spital/Drau Austrija. Prema pisanju pojedinih medija suvlasnik ove firme je navodno ruski biznismen Oleg Deripaska, odnosno njegova firma „Rasperia trading”.

Strabag je u prethodnom periodu kupio brojna putarska preduzeća po Srbiji i gradio mnoge objekte. Strabag d.o.o. Beograd glavni je izvođač BW Viste, stambene zgrade u projektu Beograd na vodi. Na ovom gradilištu prošle godine poginula su dva radnika.

Austrijski Strabag pak bio je zadužen za rekonstrukciju Trga republike u Beogradu, zatim gradnju robne kuće Ikea i mnogih drugih objekata.

Firma se kotira vrlo visoko na listi dobrih poslodavaca koju sastavlja Ministarstvo građevinarstva, ali je istovremeno i na „crnoj listi” Ministarstva za rad zbog neprijavljenih radnika.