Prvog radnog dana, nakon praznika, u Gradskoj agenciji za saobraćaj stvorile su se gužve za zamenu dosadašnjih karata, odnosno kupovinu nove EKG kartice. Da podsetimo, od 1. maja u Kragujevcu poskupljuje gradski prevoz, pa će tako osnovna cena karte na celoj teritoriji Kragujevca iznositi 70 dinara.

Ukoliko Kragujevčani ne nabave nove EKG kartica, od 1. maja cena papirne karte kod vozača biće značajno veća i koštaće 150 dinara.

Cena izdavanja personalizovane plastične smart kartice iznosi 300 dinara, za povlašćene kategorije sa godišnjom kalendarskom elektronskom kartom i za trudnice je 600 dinara, a nepersonalizovana plastična smart kartica košta 250 dinara. Rok važenja kartica je tri godine. Za učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole sa prebivalištem na teritoriji grada, prvo izdavanje personalizovane kartice je besplatno jer će troškove snositi nadležna Gradska uprava.

Prodajna cena za vremensku kartu za više vožnji (nepresonalizovana plastična smart kartica) iznosiće 90 dinara, a period važenja je 120 minuta od momenta prve validacije.

Dnevna vremenska karta za jedan dan košta 200 dinara, a važi 24 sata od momenta prve validacije za neograničen broj vožnji. Cena vremenske karte za tri dana je 550, a za pet dana 700 dinara.

Cena elektronske karte van režima pretplate za jednu vožnju plaćena beskontaktnom platnom karticom i mobilnim telefonom koji podržava NFC tehnologiju i ima instaliranu odgovarajuću aplikaciju uvećava se za troškove koje naplaćuju mobilni operateri odnosno poslovne banke, a ne može biti veća od 15 posto prodajne cene sa PDV-om, propisane ovim cenovnikom.