U Spomen parku „Kragujevački oktobar”, u subotu, 16. novembra, od 11 sati, biće održana druga humanitarna trka „Dok dišem”. Cilj ove trke, koja se organizuje u susret nedelji obolelih od cistične fibroze, je podizanje svesti o ovoj retkoj bolesti kao i prikupljanje materijalnih sredstava za obolele.

Staza će biti duga 5 km, a pored trke za odrasle biće organizovane i dve trke za decu dužine 150 metara. Kotizacija za trku je minimum 500 dinara, a za dečje trke minimum 200 dinara. Prijavljivanje je moguće i na dan trke. Prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji biće nagrađena peharima, medaljama, diplomama i poklonima sponzora.

Preuzimanje startnih brojeva je od 9:30 do 10:40, start trke je od Hotela „Šumarice“ u 11 sati za odrasle, za decu do 7 godina u 10:50, a za decu do 13 godina u 10:55.

Sav novac koji bude prikupljen namenjen je za suplemente, druge lekove – pomagala koje republički fond ne pokriva, a svakodnevno se koriste. Svi koji ne mogu da učestvuju u trci, dobrodošli su da podrže ovu akciju.