Grad Kragujevac na tenderu je izabrao nove izvođače radova, čiji će zadatak biti da završe rekonstrukciju vrtića „Bambi“. U pitanju su firme iz Beograda – „Elkoms“ doo i „Stim gradnja“ doo.

Za dovršavanje rekonstrukcije vrtića ovim firmama biće plaćeno 65,87 miliona dinara.

Firma „Elkoms“ doo deo je konzorcijuma koji će učestvovati u izgradnji gondole u Beogradu. (Vidi LINK) Do sada su radili na više projekata za „Telekom Srbije“, pa adaptaciju Odeljenja za transplataciju koštane srži, Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije. (Vidi LINK)

„Stim gradnja“ je pak učestvovala u rekonstrukciji Zemunske tvrđave. (Vidi LINK) Ova firma prošle godine je radila i rekonstrukciju plafona u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

„Elkoms“ i „Stim gradnja“ će nakon zaključenja ugovora imati rok od 90 radnih dana da završe davno započetu rekonstrukciju vrtića „Bambi“.

Da podsetimo, rekonstrukcija vrtića „Bambi” u kome je smeštena i kompletna administracija predškolske ustanove, te centralna kuhinju u kojoj se pripremaju obroci za decu cele predškolske ustanove počela je krajem avgusta 2018. godine. Plan je bio da bude završena u februaru 2019. godine. Angažovani izvođači radova „Sloga Construction” doo iz Kragujevca, „Standard Invest Group” doo i „Almaks” doo iz Beograda, posao međutim nisu završili.

Portal Pressek je u nekoliko navrata pokušavao od Skupštine grada i Ustanove za decu „Nada Naumović“ da dobije odgovor zašto je i kako došlo do problema. Osim da postoji problem sa izvođačem radova, nikakve konkretne informacije nismo uspevali da dobijemo.

Više puta do sada negodovali su i roditelji. Predškolci su od septembra prošle godine nastavu  pohađali u Osnovnoj školi „Svetozar Marković”, dok je ostalih oko 160 mališana raspoređeno u 3 vrtića.

Zbog prebukiranosti grupa, ali i činjenice da je poremećen dnevni raspored obroka, negodovali su roditelji. U jednu grupu bilo je smešteno po više od četrdesetoro dece, a pošto je centralna kuhinja bila van funkcije deci je ručak serviran u 11 sati, dok su u vreme ručka dobijali užinu. (Vidi LINK)

Inače, rekonstrukcija vrtića finansira se delimično sredstvima koje su grad Kragujevac i opštine Rača, Knić i Batočina dobile na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji je raspisao kabinet Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.