Na 11 biračkih mesta u Kragujevcu izbori će biti ponovljeni. Niame, RIK je sinoć saopštio da će se na 9 izbornih mesta u Kragujevcu izbori ponoviti (Vidi LINK), ali je tokom noći između četvrtka i petka, nepravilnost u radu biračkih odbora otkrivena na još dva birališta.

Nikola Ribarić, koordinator Republičke izborne komisije (RIK) u Kragujevcu, za portal Pressek je rekao da je na 1 biračkom mestu nedostajao zapisnik, a da u 10 izbornih jedinica nije pravilno brojan broj birača.

U nedelju, 28. juna, izbori će biti ponovljeni na biračkom mesti broj 83 - MZ Beloševac (OŠ Dragiša Luković Španac), broj 110 - MZ Jovanovac, 43 - MZ Filip Kljajić (OŠ Đura Jakšić), 57 - MZ Korićani (kafana Kraljica), 60 - Mz Bresnica 3, 64 - MZ Male Pčelice NN (Klub penzinera), 69 - MZ Stanovo (Dom omladine), 81 - MZ Beloševac (OŠ Dragiša Luković Španac), 100 - MZ Grošnica (JKP Vodovod i kanalizacija), 151 - Dragobraća (Dom kulture), te na biralištu broj 159 - MZ Aerodrom (OŠ Mirko Jovanović).

- Po prvi put ove godine radila se instruktaža biračkih odbora, koja je sprovedena u februaru, a izbori su održani tek sada u junu. Ovo su do sada, zbog dobro poznate situacije, bili najduži izbori u Srbij. Sa druge strane, političke stranke koje su učestvovale u izborima menjale su članove biračkih odbora u poslednjem trenutku. Tako se dešavalo da bukvalno noć pre izbora menjamo članove biračkih odbora, rekao za Nikola Ribarić.

On je dodao da političke stranke moraju mnogo ozbiljnije da uđu u izborni proces.

Inače, RIK je saopštio da se izbori ponavljaju na 8 biračkih mesta u Beogradu, 6 u Valjevu i Novom Pazaru, a na 4 u Šabcu, Merošini i Bujanovcu.

Da podsetimo, lokalni izbori u Kragujevcu ponavljaju se na 3 birališta. (Vidi LINK)