Kompaniju Janfeng u Kragujevcu, priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka.

Novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 5.000 kvadrata biće opremljen do oktobra ove godine, a kako je najvaljeno proizvodnja će početi u prvom kvartalu 2022. godine. U naredne dve godine Janfeng će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani pored ostalog u Volkswagen i BMW automobile.

- Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcu u kojoj proširujemo svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema, kazao je Majkl Hejg, potpredsednik komapnije Janfeng za Evropu i Severnu Ameriku.

Ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji.

- Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnosti za razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim. Srpski nacrt smatramo jakom osnovom za budućnost, kazao je Hejg.

Inače, kineska kompanija Janfeng sa proizvodnim pogonima na preko 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu. Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra. Plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1.000 ljudi.