Novim zaduženjem od 232 miliona dinara ukupna vrednost rekonstrukcije kragujevačke pijace iznosiće 525 miliona dinara, izjavio je Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

- Vrednost rekonstrukcije je u odnosu na prvobitni iznos skoro duplirana, a Kragujevčani već skoro 1200 dana nemaju Tržnicu. Prodaja se obavlja u izuzetnim neuslovima, improvizovanim tezgama i ručnim frižiderima u ulicama pored Tržnice, istakao je Jekić.

Objekat gradske Tržnice je prvobitno trebalo da bude završen još u decembru 2020.godine, nakon toga su se rokovi stalno pomerali.

- Sve to je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod Kragujevčana, a za Srpsku naprednu stranku noćna mora jer ne znaju kako da izađu iz problema u koji su upali. Zbog svega toga rejting SNS-a je u strmoglavom padu, te činjenice je postao svestan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je svoje saradnike u Kragujevcu nazvao nesposobnim ljudima. To da nisu dorasli funkcija koje obavljaju je svim Kragujevčanima odavno jasno, predsednik kasni sa donošenjem zaključka, naglasio je Jekić.

On je dodao da ova rekonstrukcija pored toga što obara sve rekorde što se tiče broja dana izvođenja radova, obara i rekord u ceni po kojoj se radi.

- Novo zaduženje ima dva cilja, prvi cilj je pokušaj spasavanja rejtinga SNS-a u Kragujevcu, a drugi je ugradnja u cenu firme koja će dobiti posao na tenderu u vrednosti od 232 miliona dinara, smatra Jekić.

On je pitao i da li će neko snositi odgovornost zbog toga što Kragujevčani nemaju tržnicu skoro 1.200 dana.

- Grad kragujevac Kargujevac nije preduzeo radnje za naplatu penala od firme Eurodomus zbog probijanja rokova završetka radova, a da li će čisto sumnjam jer je to firma koja je bliska vlasti. Ako vlast Srpske napredne stranke ne preduzima ništa da zaštiti ineteres grada, verujem da će to građani Kragujevca učiniti sledeće godine na lokalnim izborima i poslati ih u političku prošlost, zaključio je Jekić.