Među rezultatima 195 testiranih uzoraka, koji su u utorak do ponoći, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 58 je bilo pozitivno na korona virus, od toga 52 u Šumadiji. Zaražene kovidom 19 su 48 osoba iz Kragujevca, 1 iz Batočine, 1 iz Knića, 1 iz Aranđelovca, i po 1 iz Rekovca, Kraljeva, Raške, Tutina i Novog Pazara.

Prema podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, zaraženih kovidom 19 ima i u Gerontološkom centru Kragujevac. Međutim, u saopštenju ministartstva e navodi se da li su u ptanju korisnici ili zaposleni centra, niti koliko ih ima.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas je 371 u Kragujevcu, odnosno 468 u Šumadiji (Aranđelovac 33, Topola 12, Rača 19, Batočina 11, Lapovo 3, Knić 19 pacijenata). 

U kućnoj izolaciji u ovom momentu nalaze se 334 osobe iz Kragujevca, 37 iz Aranđelovca , 7 iz Lapova, 19 iz Knića. 18 iz Batočine, 17 iz Topole i 33 iz Rače. U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 60 pacijenta, od toga je 5 na respiratoru (podatak od 1. jula).

Od početka epidemije kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 9.343 osoba, dok je u prethodna dva dana testirano 307 osoba.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vraća, a da bi je pobedili, potrebno je da budemo disciplinovani. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2 metra i česta dezinfekcija ruku... Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke, poručuju iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.