Među rezultatima testova, koji su u subotu do ponoći, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 42 je bilo pozitivno na korona virus, od toga 36 u Šumadiji.

U pitanju su rezultati 25 osoba iz Kragujevca, 7 iz Aranđelovca, 2 iz Knića, 1 iz Topole, 1 iz Batočine, 1 iz Beograda, 1 iz Sopota, 1 iz Žablja, 1 iz Paraćina, 1 iz Novog Pazara i 1 iz Tutina.

U kućnoj izolaciji u ovom momentu nalaze se 271 osoba iz Kragujevca, 13 iz Aranđelovca , 1 iz Lapova, 13 iz Knića. 14 iz Batočine, 6 iz Topole i 32 iz Rače.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas je 222 u Kragujevcu, odnosno 298 u Šumadiji (Aranđelovac 30, Topola 10, Rača 14, Batočina 9, Lapovo 2, Knić 11 pacijenata). U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 52 pacijenta, od toga je 8 na respiratoru.

Od početka epidemije kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 8.770 osoba.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vraća, a da bi je pobedili, potrebno je da budemo disciplinovani. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2 metra i česta dezinfekcija ruku... Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke, poručuju iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.