U Republici Srbiji je do 8 sati, 12. marta, registrovano ukupno 19 potvrđenih slučajeva COVID 19, što je za 1 više nego prethodne večeri, kada je Ministarstvo zdravlja objavilo informacije. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Kragujevcu za sada nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze korona virusom.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac kažu da je do četvrtka, 12. marta, na prisustvo korona virusa testirano ukupno 9 Kragujevčana i svi nalazi su bili negativni. 

Zbog pojave korona virsa zabranjeni su svi javni skupovi u zatvorenim prostorijama koji okupljaju više od 100 ljudi. Škole i vrtići i dalje rade, pošto su, kako je saopšteno, stručnjaci procenili da nema potrebe za zatvaranjem.

Većina čitala portala Pressek misli da bi obrazovne ustanove ipak, preventivno trebalo zatvoriti. U jednodnevnoj anketi na Facebook profilu našeg portala na pitanje da li bi škole i vrtiće trebalo privremeno zatvoriti kako bi se sprečilo širenje krona virusa, 83 % učesnika je odgovorilo pozitivno.