Kragujevačka gastronomska asocijacija „HoReCa asocijacija Kragujevac” treći put uzastopno, osvojila je Grand Prix na 3.Vojvođanskom kulinarskom kupu, koji je 7. i 8. septembra, održan u Novom Sadu. Na Međunarodnom takmičenju „3. Vojvodina culinary cup” učestvovalo je 30 domaćih i stranih takmičara.

Članovi „HoReCa Asocijacije Kragujevac“, Stevan Pejdanovski odneo je pobedu u juniorskom delu takmičenja, a Grand Prix „The Best Senior Chef 2019” pripao je Stefanu Ristoviću u senorskom delu međunarodnog takmičenja.

Tako su kragujevački kuvari i na ovogodišnjem takmičenju, još jednom dokazali, da su na samom vrhu kulinarske scene u Srbiji.

Inače, već sledećeg meseca u Novom Sadu se održava takmičenje „Gastro kup Srbija 2019”, na kome će Kragujevčani pokušati da ponove rezultate od prošle godine, kada su osvojili drugo mesto u senorskom delu takmičenja i Grand Prix u juniorskom delu. 

Predsednik kragujevačke asocijacije je Vujadin Vujadinović, a takmičare je ocenjivao žiri u sastavu: predsednik sudijskog žirija masterchef  Damir Sertić (Hrvatska), potpredsednik sudijskog žirija dr Nikola Vuksanović (Srbija) i  masterchef  Paul Siserman (Rumunija).