Među rezultatima testova, koji su u subotu do dva sata nakon ponoći, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 62 je bilo pozitivno na korona virus. U pitanju su rezultati 50 osoba iz Kragujevca, 3 iz Aranđelovca, 3 iz Knića, 2 iz Rače, 1 iz Batočine, 1 iz Lapova, 1 iz Žagubice i 1 iz Novog Pazara.

U kućnoj izolaciji u ovom momentu nalaze se 271 osoba iz Kragujevca, 13 iz Aranđelovca , 1 iz Lapova, 13 iz Knića. 14 iz Batočine, 6 iz Topole i 32 iz Rače.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas je 197 u Kragujevcu, odnosno 262 u Šumadiji (Aranđelovac 23, Topola 9, Rača 14, Batočina 8, Lapovo 2, Knić 9 pacijenata). U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 52 pacijenta, od toga je 8 na respiratoru.

Od početka epidemije Kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 8.770 osoba.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vraća, a da bi je totalno pobedili, potrebno je da budemo disciplinovano. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2metra i česta dezinfekcija ruku...Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke, poručuju iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.