Među rezultatima testova, koji su u ponedeljak do 23.30 sata, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 26 je bilo pozitivno na korona virus. U pitanju su rezultati 17 osoba iz Kragujevca, 3 iz Knića, 3 iz Rače, 1 iz Batočine,  1 iz Velike Plane i 1 iz Beograda.

U kućnoj izolaciji u ovom momentu nalaze se 121 osoba iz Kragujevca, 4 iz Aranđelovca , 1 iz Lapova, 5 iz Knića i 12 iz Rače.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas je 132 u Kragujevcu, odnosno 179 u Šumadiji. U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 44 pacijenata, od toga je 7 na respiratoru.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vraća, a da bi je totalno pobedili, potrebno je da budemo disciplinovano. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2metra i česta dezinfekcija ruku...Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke, poručuju iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Od početka epidemije Kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 7.037 osoba.