Kragujevčani stariji od 65 godina moći će nedeljom da pazare i u svim prodavnicama Trnava prometa i Braća Popović na teritoriji grada. Spisak prodajnih objekata možete naći na ovom LINK-u.

Da podsetimo, jedna od mera nakon uvođenja vanredng stanja zbog epidemije korona virusa je i zabrana izlaska starijima od 65 godina. Kako bi oni mogli da se snabdeju neophodnim potrepštinama određeno je da nedeljom, u periodu od 4 do 7 sati ujutru, budu otvorene prodavnice. U to vreme moći će da kupuju samo stariji sugrađani. Ostali Kragujevčani moći će nedeljom da pazare tek nakon 8 sati.

Pored ovih radnji, nedeljom će za starije od 65 godina, biti otvoreno i još 13 trgovinskih objekata na teritoriji Kragujevca. U potanju su sledeće prodavnice - Delez – Ugao Save Kovačevića i Miodraga Vlajića Šuke, Merkator (Roda)– Save Kovačevića 48 A, Lidl – Kraljevačkog Bataljona 42 A, Save Kovačevića, DIS – Josifa Šnersona BB, DTL – Svetolika Mladenovića 3, DTL – Ibarskih Rudara ulaz 11, DTL – Kraljevačkog bataljona 286, DTL - Drage Todorović 12, DTL – Gornjomilanovačka 60, DTL – Jovana Petrovića Kovača 3, DTL – Čegarska 37.

Kragujevčani stariji od 65 godina, pomoć prilikom nabavke hrane, lekova i svih neophodnih potrepština mogu da potraže i od Crvenog krsta i Situacionog centra. Dostavu namirnica, lekova i svega što im je potrebno vrše volonteri na kućnu adresu.

Brojevi telefona za pomoć u dostavi hrane i lekova u Kragujevcu - Crveni krst: 034/301-925 i 034/331-737 i Situacioni centar 034/505-800.