Zdravlje i sreća najbližih, bolji posao, malo više novca, ovako se u najkraćem mogu opisati želje Kragujevčana za nastupajuću 2020. godinu.  

Ovih dana mediji će biti puni ocena protekle 2019. i očekivanja političara i analitičara za narednu godinu. Pričaće se sigurno o predstojećim izborima, ekonomiji, životnom standardu, prognozirati, nagađati… 

Portal Pressek odlučio je, međutim, da, umesto političara i analitičara, pita građane Kragujevca kakva im je bila 2019. godina, te šta očekuju u narednoj – Novoj 2020. godini.

- Ova godina mi je protekla okej. Ništa mi se, u principu, nije značajno promenilo, niti desilo u mom životu. Bilo je uspona i padova, ali ništa veliko. U 2020. godini ne očekujem nešto previše, jedino možda da nađem neki zanimljiv i stabilan posao, koji će mi omogućiti da se profesionalno razvijam i da ljudi budu bar malo normalni, rekao je za portal Pressek Jovan Žarković.

Naš sugrađanin, Đorđe Popović, kratko je odgovorio da mu je 2019. godina protekla radno, a nastaviće, kaže, vredno da radi i u narednoj godini.

- Očekujem da naredna godina bude uspešnija i da unapredim sebe kao ličnost, dodao je Đorđe Popović.

Kragujevčanka Dragana Milutinović u 2020. nada se promenama.

- Za mojih 65 godina nikada nisam živela gore nego sad. Ova godina je protekla u strahu od sve veće diktatorske obmane da je život bolji, a on je statistički sve gori. U 2020. godini očekujem promene na bolje, naravno odlaskom ove lažljive i prevarantske vlasi. Moram biti optimista i borac za bolju budućnost svoje dece u narednoj godini, rekla je Dragana Milutnović.

Jovana Vasiljević kaže da joj je 2019. godina bila u znaku posla i studiranja u isto vreme.

- Sve je proteklo u radu i studiranju pokušajima da to izbalansiram sa društvenim životom, rekla je.

Naša sugrađanka, očekuje da položi sve ispite tokom naredne godine i da, kako kaže, konačno nauči da organizuje i svoje vreme i novac.

I Kragujevčanin Vojin Milojković, manje više je zadovoljan 2019. godinom.

- S obzirom na to gde živim protekla je odlično, ali uvek može bolje. Ako nije dobro onda još nije gotovo. Šalu na stranu, zadovoljavajuće je prošla 2019. godina. Ako se uloži za 30% više truda sledeća godina će biti još toliko bolja od ove, smatra Vojin Milojković.

Uroš Ranković nam je rekao da mu je ova godina odlično protekla.

- Mogu da kažem da je odlično prošla. Bila je zanimljiva, svašta se dešavalo. Za sledeću godinu očekujem da bude još bolja, naravno i da smene Aleksandra Vučića, kaže Ranković.

Kragujevčanin Dejan Knežević kaže da mu je 2019. protekla u radu i sa porodicom.

- Dosta sam radio da bih mogao da obezbedim deci sve što treba. Van posla sam uglavnom sa ženom i decom kod kuće. Svake godine se nadamo da će sledeća biti bolja od prethodne. Tako i sad. Nadam se da ćemo bolje i bar malo lagodnije živeti, rekao je Dejan Knežević.

Andreja Todorović je kaže da mu je 2019. godina prošla odlično.

- Prošla je sjajno, ispunjena brojnim putovanjima i novim poslovima, kaže Todorović.

Od 2020. godine očekuje i želi samo zdravlje i da, kako je rekao, svi budemo okruženi ljudima sa pozitivom energijom.