Kameni mosta preko Lepenice, od danas je ponovo u funkciji, iako sanacija i uređivanje ovog mosta još uvek nisu do kraja završeni. Kako je rečeno na svečanom otvaranju, ostali su još neki manji radovi, kao i postavljanje svetiljki.

Kako je naglasio gradonačelnik Kragujevca most je otvoren kako bi se izašlo u susret Kragujevčanima koji žive sa druge strane Lepenice, pošto su u prethodnih nekoliko meseci, na ovom mestu bile velike saobraćajne gužve.

Na pitanje novinara Presseka zašto se kasnilo sa radovima na mostu, pošto je projektom bilo planirano da se sve završi do 13. decembra, Nikolić je rekao da su prilikom sanacije otkriveni novi problemi, te  da su izvedeni dodatni radovi, kako bi most bio siguran za saobraćaj. On je objasnio da je most dodatno ojačan, te da je bezbedan za saobraćaj.

Inače, za sanaciju Kamenog mosta preko Lepenice, u Kragujevcu, odobreno je 10 miliona dinara iz Fonda za lokal. Poslednje sređivanje ovog mosta urađeno je pre 20 godina.

- Od tada do danas došlo je do degradacije kolovozne ploče i pešačkih staza, a zbog prodora vode pojavila se i korozija na konstrukciji i otpadanja zaštitnog sloja. Radi obezbeđenja trajne stabilnosti, sigurnosti i funkcionalnosti bila je neohodna hitna sanacija, rečeno je prilikom otvaranja mosta.

Kandelabri - sredinom januara

Na Kamenom mostu u Kragujevcu nakon svečanog puštanja u rad, bilo je primetno da nedostaju kandelabri. Naime, kako je objašnjeno, oni će biti postavljeni sredinom januara, pošto je Zavod za zaštitu spomenika, doneo rešenje da se postave svetiljke iste onakve kakve su prvobitno bile postavljene na ovom kragujevačkom mostu.

Kako je za njihovu izradu potrebno vreme, oni će naknadno biti postavljeni