Kameni most u Kragujevcu (Lučni betonski most) će od ponedeljka, 30. septembra do 13. decembra, biti zatvoren za saobraćaj. Kako navode u lokalnoj samoupravi, most je zatvoren zbog sanacije.

Inače, za sanaciju Kamenog mosta preko Lepenice, u Kragujevcu, odobreno je 10 miliona dinara iz Fonda za lokal. Poslednje sređivanje ovog mosta urađeno je pre 20 godina.

- Od tada do danas došlo je do degradacije kolovozne ploče i pešačkih staza, a zbog prodora vode pojavila se i korozija na konstrukciji i otpadanja zaštitnog sloja. Radi obezbeđenja trajne stabilnosti, sigurnosti i funkcionalnosti neohodna je hitna sanacija, rečeno je ranije u gradskoj upravi.

U ovom periodu uvodi se privremeni režim saobraćaja u Ulici Jovana Ristića prema projektu privremene saobraćajne signalizacije.

U istom preiodu vozila javnog gradskog prevoza putnika, na linijama sa oznakom: 2, 3, 13, 14, 17, 26, 601, upućuju se iz ulice Lepenički bulevar, u ulicu Vojislava Kalanovića, zatim u ulicu Dragoslava Srejovića i dalje registorvanom trasom, a u povrtaku koristiće postojeću registrovanu trasu.

Za vreme izmene režima saobraćaja, vozila gradskog prevoza će koristiti postojeća autobuska stajališta. U periodu važenja izmene režima saobraćaja uvodi se privremeno autobusko stajalište u Ulici Dragoslava Srejovića, naspram objekta „Auto branša”.