U Klinički centar Kragujevac odmah se upućuju korisnici Gerntološkog centra i Zavoda za smeštaj odraslih „Male pčelice“, ukoliko dođe do komplikacija, dok lakši slučajevi ostaju u tim ustanovama u kojima su formirane kovid bolnice, saopšteno je iz KC Kragujevac.

Prema navodima direktora Kliničkog centra Predraga Sazdanovića, u saopštenju na sajtu KC, takva je praksa od početka epidemije.

- Klinički centar je sve vreme epidemije zbrinjavao teške i srednje teške pacijente iz ove dve ustanove socijalne zaštite u Kragujevcu, a po izlečenju su vraćani u matične ustanove, navedeno je u saopštenju.

Sazdanović je agenciji Beta rekao da nepokretne pacijente odvoze u KC na snimanje pluća rendgenom i zatim vraćaju u ustanove čiji su korisnici. On je rekao da je uz pomoć Kliničkog centra organizovan rad u kovid uslovima i zbrinjavanje korisnika koji su inficirani na virusom.

Sazdanović je najavio da će danas u Gerontološki centar biti poslata četiri koncentratora kiseonika.

Prema nezvaničnom saznanju agencije Beta, u dva objekta Gerontološkog centra u Kragujevcu ima oko 30 korisnika sa infekcijom kovid-19.