Vesti iz rubrike Crna hronika koje su obeležile 2021. godinu u Kragujevcu

Uhapšeni zelenaš i njegova nevenčana supruga

Sredinom decembra u Kragujevcu su uhapšeni su M. M. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca,  i njegova navenčana supruga  J. Đ. (1990), koja se sumnjiči za krivično delo pranje novca u pomaganju.

(Vidi LINK)

Vlada Srce pronađen mrtav u poslastičarnici

Kragujevački ugostitelj, Vladislav Avramović, poznatiji kao Vlada Srce, vlasnik poslastičarnice „L’Amour”, pronađen je 29. novembra mrtav u svom lokalu. Prema prvim saznanjima, najverovatnije je izvršio samoubistvo.

(Vidi LINK)

Uhapšena bivša službenica katastra

Bivša službenica katastra u Kragujevcu S. I. (56) uhapšena je 20. novembra zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi.

(Vidi LINK)

Uhapšena dvojica Kragujevčana i Lapovac zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici kriminalističke policije u Smederevu uhapsili su D. L. (42) iz Lapova, N. U. (32) i S. K. (37) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. U "renou trafik" kragujevačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao D. L. policija je 18. novembra zatekla 27 državljana Avganistana.

(Vidi LINK)

Kragujevčanin među 16 uhapšenih zbog ilegalnih igara na sreću

Uprava kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, u septembru su kontrolisali su 64 neregistrovana objekta na teritoriji Srbije i uhapsili 16 osoba, među kojima je bio i Kragujevčanin I. Š. (1991), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

(Vidi LINK)

Četvorica muškaraca uhapšena zbog podmićivanja

M. I. (1984), odgovorno lice jednog odeljenja pri Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, od trojice muškaraca koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovođenja određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.

(Vidi LINK)

Kragujevčanin i još 3 muškarca "pali" sa 121 kilogramom droge

N.P. (1979) iz Kragujevca, D.N. (1986) iz Lazarevca, G.J. (1973) državljanina BiH i U.J. (1975) turski državljanin, uhapšeni su srednim avgusta zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a policija je od njih zaplenila oko 121 kilogram psihoaktivne supstance MDMA.

(Vidi LINK)

Kragujevčanin osumnjičen da je oštetio banku za 300 hiljada evra

Policija je, početkom avgusta, uhapsila M.M. (1960) iz Kragujevca, zaposlenog u jednoj banci, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

(Vidi LINK)

Uhapšen vlasnik azila za pse

Policija u Kragujevcu uhapsila je sredinom jun D.G. (1972) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u ubijao i mučio veći broj pasa, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

(Vidi LINK)

Presuda u slučaju „Indeks” završena i poslata strankama

Posle jedanaest godina suđenja u slučaju korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, poznatijem kao „Indeks” i sedamnaest meseci pisanja prvostepene presude, ona je konačno, krajem maja, poslata strankama u postupku

(Vidi LINK)

Brat Darka Šarića uhapšen u Kragujevcu

Željko Vujanović, brat od tetke Darka Šarića, uhapšen je sredinom aprila u Kragujevcu i sproveden na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora na koju je u oktobru prošle godine pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

(Vidi LINK)

Poništene 22 diplome koje je izdao Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu

Univerzitet u Kragujevcu poništio je krajem marta 22 diplome koje je izdao Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu medicinskim sestrama iz Hrvatske. Rektor Nenad Filipović rekao je tada da se u postupku kontrole nalaze još 22 diplome FMN izdate za iste studije, kao i 15 diploma doktora nauka sa Kosova i iz Severne Makedonije, za koja se sumnja da su stečene na nelegalan način na različitim fakultetima Univerziteta Kragujevac.

(Vidi LINK)