Patronažna služba pri Domu zdravlja u Kragujevcu dobila je vozilo koje će patronažnim sestrama omogućiti da redovno posećuju porodice sa decom u Kragujevcu i okolini.

Vozilo ford fiesta obezbeđeno je iz donacije koju je kompanija dm namenila UNICEF-u, kako bi podržala opremanje i osnaživanje patronažne službe u našoj zemlji.

- Moje koleginice, patronažne sestre i ja, već godinama imamo priliku da se profesionalno usavršavamo i budemo u toku sa najsavremenijim znanjima u oblasti ranog razvoja dece i roditeljstva, zahvaljujući podršci UNICEF-a, izjavila je glavna sestra patronažne službe DZ Kragujevac Slavica Nikolić.

U Srbiji svaki roditelj očekuje posetu patronažne sestre po povratku mame i bebe iz porodilišta.  Pored saveta o zdravlju i ishrani, patronažna sestra podržava mame i tate da razumeju i podrže psihički razvoj deteta i uspostave interakciju sa detetom kroz igru i zajedničko čitanje.

- Za nas je donacija vozila od naših prijatelja iz UNICEF-a i njihovog partnera, kompanije dm ogroman podsticaj i poruka da se naš rad i posvećenost vrednuju i cene. Upotpunjen vozni park osigurava da stignemo i do najudaljenijih porodica i budemo uz njih u najvažnijim trenucima, istakla je Nikolić.