Mladi, koji žele da započnu sopstveni biznis, mogu do 15. avgusta da se prijave na Javni poziv projekta Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca. Program se sastoji od obuka za različita znanja i veštine, nakon kojih će polaznici moći da sa svojim biznis planom apliciraju za grantove u vrednosti od 400.000 do 800.000 dinara.

Reč je o projektu ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara, sufinansiranom od strane Ministarstva omladine i sporta, koji zajednički sprovode grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, u partnerstvu sa Univerzitetom u Kragujevcu i Biznis inovacionim centrom.

- Zadatak BIC-a je da sprovede obuku za 30 kandidata koji žele da unaprede svoje preduzetničke veštine i pokrenu sopstveni posao. Dva modula, u oblasti poslovne simulacije održaće predstavnici BIC-a, a prenosive veštine Univerzitet.

Prva faza projekta trajaće do 15. avgusta i podrazumeva prijavljivanje kandidata. Početkom septembra kreću tronedeljne obuke, a nakon dobijanja sertifikata, kandidati počinju sa izradom biznis plana, njihovom  prezentacijom i apliciranjem za sredstva. Nakon toga Komisija će izabrati najbolje planove za grantove, kaže  Momčilo Sretenović, direktor BIC-a.

Zainetresovani za učešće u projektu mogu da se prijave preuzimanjem formulara sa zvaničnog sajta grada na ovom LINK-u, Kancelarije za mlade, Biznis inovacionog centra i Univerziteta.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mailova na office@bickg.rs i kzmkragujevac@gmail.com.