Gradska uprava Grada Kragujevca i „Eneregetika” i dalje se nalaze na listi 20 najvećih dužnika Elektroprivrede Srbije. Firma koja Kragujevčane snabdeva toplotnom energijom nalazi se i dalje na trećem mestu liste najvećih dužnika, a dok je gradska uprava, za šest meseci sa šestog pala na deseto mesto.

Prema izveštaju EPS Snabdevanja, Gradska uprava Grada Kragujevca je prethodnih šest meseci uredno izmirivala rate za reprogram, kao i tekuće obaveze te je dug smanjen za 90,3 milona dinara i na dan 1. januara je iznosio 687.697.704 dinara.

„Energetika“ pak i dalje ne uspeva da se izbori sa ogromnim dugovima za struju koji se vuku još iz devedestih i delom predstavljaju dugove preduzeća iz nekadašnje grupe „Zastava“. Na dan 1. januar, dug „Energetike“ prema EPS-u iznosio je 1.873.210.852 dinara.

Dug „Energetike“ za 6 meseci porastao je za 279.891.132 dinara.

Inače, na spisku najvećih dužnika za struju koji je objavila Elektroprivreda Srbije, na prvom mestu nalazi se Železara Smederevo sa više od 4,65 milijardi dinara, JP „PEU Resavica” sa 3,05 milijardi duga. Tu su još i „Serbia Zijin Bor Coper”, „Jumko”, „Politika”, borska Toplana i Vodovod, te Vodovod iz Smederevske Palanke, GSP i Infostan tehnologije Beograd, Azotar Pančevo...