Operativnom menadžmentu kompanije „Fijat-Krajsler automobili Srbija” u Kragujevcu su kolege iz Torina nezvanično saopštile da eventualno spajanja FCA i Renoa neće suštinski uticati na plan rada fabrike u centru Šumadije do 2022. godine, pišu „Novosti”.

Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine.

Parametri za proizvodnju novog automobila koji su se u više navrata proveravali na montažnim trakama u Kragujevcu, ukazuju da Fijat u ovoj fabrici planira da proizvodnju SUV terenca, najverovatnije na bazi „punta” ili modela „tipo”.

Za sve učestalije medijske dezinformacije o radu i opstanku ove kompanije u Srbiji, članovi operativnog menadžmenta nezvanično kažu da bi bile smešne da ne unose zabrinutost među radnike.

Podsećaju da su čelnici kompanije u drugoj polovini 2018. godine zaposlenima jasno saopštili da je fabrika u Šumadiji „obuhvaćena” planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su neozbiljne tvrdnje da će neko zatvoriti najmoderniju fabriku u grupaciji, u koju je uloženo skoro milijardu i po evra.