Procedura za izradu i obnavljanje eKG kartica za javni gradski prevoz u Kragujevcu, od sada je značajno pojednostavljena.  

Kako kažu u JKP Šumadiji, od 25. maja, jednim dolaskom u korisnički servis ovog preduzeća, i samo uz ličnu kartu moći će odmah da se dobije eKG kartica za prevoz.    

Naime, od sada je, nakon integracije informacionih sistema JKP Šumadija Kragujevac i elektronske uprave Republike Srbije, omogućen lakši pristup informacijama iz 4 velike državne baze: Nacionalne službe za zapošljavanje, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, PIO fonda i MUP-a.

- Naš sistem automatski svakog meseca proverava status korisnika javnog prevoza u bazama i na taj način se vrši automatski produžetak prava na korišćenje povlašćene eKG kartice za prevoz.

Korisnicima javnog prevoza u Kragujevcu omogućeno je da jednim dolaskom u korisnički servis JKP Šumadija Kragujevac (u ul. Kralja Petra I br. 22), samo uz ličnu kartu dobiju eKG karticu za prevoz, kažu u JKP Šumadija.

Da podsetimo, cena izrade personalizovane kartice je 300 dinara, a važi 3 godine od datuma izdavanja.

Cena eKG karte za zaposlene iznosi 2.800 dinara, za penzionere 1.400, studentska 1.400, za srednjoškolce 1.120, a nezaposene 1.400 dinara mesečno. Zaposleni mogu da kupe i polumesečnu kartu od 1. do 15. i 15. do kraja meseca po ceni od 1.400 dinara