U Kragujevcu je osnovan Gradski odbor Stranke slobode i pravde. Predsednik odbora je Dalibor Jekić, a potpredsednici su Milena Stanković i Obrad Turković.

Kako je saopšteno novoosnaovanom gradskom odboru Stranke slobode i pravde Kragujevac, građani i njihov kvalitet života su na prvom mestu. Zato će se u narednom periodu zalagati za krucijalno bitne stvari koje će znatno poboljšati život stanovnika Kragujevca.

- Naši prioriteti biće izgradnja gradske bolnice, proširenje broja vrtića kao i izgradnja obilaznica oko grada kako bi se rasteretio saobraćaj. Želimo da stvorimo klimu povoljnog poslovnog ambijenta za investicije, kao i da radimo na podsticajnim sredstvima za preduzetništvo. Zalagaćemo se za osnivanje garantnog fonda Šumadije, ali i rekonstrukciju dve izuzetno bitne dvorane Šumadija i Pionir, čime bi se i sam grad uzdigao na kulturnoj mapi Srbije. Kragujevac kao grad automobilske industrije zaslužuje muzej automobila što je još jedan u nizu naših planova. Borba za slobodne lokalne medije i transparentnost u radu lokalne samouprave biće deo našeg fokusa, dok je rad na tome da se građani oslobode straha i da zajedno sa nama krenu u promene naš imperativ, ističu u SSP Kragujevac.

Dodaju da ne žele da više ikada životi stanovnika Kragujevca zavise od članske karte i volje političkih moćnika. Zato će njihov cilj biti da vrate stari sjaj gradu, jer Kragujevac mora da bude lokomotiva razvoja Šumadije, a da se Kragujevčani ponose svojim gradom.