Avantura park na jezeru Bubanj počeo je sa radom. Park se sastoji od četiri celine – tjubinga, mini avantura parka, mini zip lajna, mini golf terena. Do kraja nedelje korišćenje svih sadržaja će biti besplatno. Od sledeće sedmice će se naplaćivati karta po ceni od 400 dinara i važiće za oba avantura parka – na jezeru Bubanj i na Šumaričkom jezeru.

Da podsetimo, ovaj avantura park izgrađen je u okviru projekta koji je je realizovala Gradska turistička organizacija sredstvima Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Grada Kragujevca. Izgradnja je koštala 20 miliona dinara: Ministarstvo turizma i omladine uložilo je 15 miliona dinara, a Grad Kragujevac pet miliona dinara.

- Važno je da i deca i roditelji znaju da je ovaj prostor od sada pod konstantnim dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom jer želimo da ga zaštitimo i da nam deca budu bezbedna, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

On je podsetio i da se Avantura park na Šumaričkom jezeru, u čiju je rekonstrukciju Grad Kragujevac uložio 1.700.000 dinara bez PDV-a, uveliko završava i da se narednih dana očekuje i njegovo otvaranje.

- Ovoliko dece potvrđuje da smo uradili pravi posao i daje nam podstrek da i ubuduće sličnim projektima oživljavamo naše parkove i jačamo našu turističku infrastrukturu kako bi u tome uživali naši najmlađi sugrađani, ali i svi gosti koji dođu u naš grad, rekao je direktor Gradske turističke organizacije, Bojan Pavlović.

Inače, avantura parkom će ubuduće upravljati i održavati Sportsko privredno društvu Radnički.