Kragujevčani će ubuduće po parking karte morati da idu čak u Industrijsku zonu. Naime, prodaja parking i stanarskih karata, kao i primanje reklamacija, od ove nedelje, obavljaće se u prostorijama JKP „Šumadija”, u Industrijskoj ulici broj 12.

- Mogli su da presele prodaju i u Beograd – lakše bih se snašao, kaže Zoran, koji kaže da je stanarske karte kupuju Kragujevčani koji žive u užem centru grada, a ne oni iz predgrađa.

Sličnog mišljenja su i drugi Kragujevčani sa kojima smo razgovarali.

- Ne razumem zašto su prodaju karata parking preselili u Industrijsku zonu. Valjda je cilj komunalnih preduzeća da olakšaju birokratiju, a ovo preseljenje je suludo, smatra Nikola.

Do sada ova usluga je bila organizovana u direkciji Parking servisa, čija se direkcija nalazila u Ulici Vojislava Kalanovića. Parking servis je od ove godine, međutim,  pripojen JKP „Šumadija”, a kako je portal Pressek nezvanično saznao, glavni razlog za preseljenje je to što se naplatno mesto nalazilo u iznajmljenim prostorijama.

Takođe, nezvanično saznajemo, da u ovom preduzeću, rade na tome da se prodaja karata organizuje bliže centru grada.

Problem dodatno komplikuje činjenica, da samo dve linije gradskog prevoza saobraćaju kroz Industrijsku zonu. U pitanju su linija 14 Grošnica – Trmbas i linija 6 Grošnica – Autobuska stanica (koja kroz Industrijsku zonu ne saobraća ujutru od 7 sati do 12.40).