Radovi na rekonstrukciji objekta ambulante u Bresnici su počeli, a obuhvataće radove na energetskoj sanaciji, zameni fasadne stolarije sa zamenom lanterne na potkrovlju, zameni oluka i izradi novih trotoara oko objekta. Završetak radove se očekuje do kraja oktobra.

Inače, kako je rečeno ukupna vrednost investicije je 34,5 miliona dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Da podsetimo, ovaj objekat izgrađen je 1988. godine i ni tada u potpunosti nije završen.

- Blizu 70 medicinskih i nemedicinskih radnika, što čini 12% svih zaposlenih, radi u službama za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena, odraslog stanovništva. U okviru ambulante radi Služba za polivalentnu patronažu sa školom za trudnice, apoteka, stomatologija, rendgen kabinet, internista i arhiva Doma zdravlja Kragujevac i dnevno se obavi do 500 pregleda, objašnjava direktor Doma zdravlja, dr Vasilije Antić ističući da će završetkom radova objekat biti energetski efikasan sa smanjenim troškovima za struju i grejanje, zaštićen od daljeg propadanja i savremenim uslovima za zaposlene i pacijente.

Ogranak Bresnica je ukupne površine 2.654 kvadratnih metara i drugi je po veličini od 28 objekata Doma zdravlja Kragujevac.