Prijavljivanje za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na elektroenergetsku, gasnu ili mrežu daljinskog grejanja, počelo je juče i trajaće do 15. oktobra.

Građani sa teritorije grada Kragujevca, zahtev i potrebnu dokumentaciju mogu predati na šalteru 1, u holu zgrade Gradske uprave, gde su im tokom ove nedelje službenici Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje pružali dodatne informacije i uputstva za pribavljanje dokumentacije. 

Ipak, Kragujevčani i dalje imaju brojna pitanja i nedoumice.

- Želim da prključim struju i vodu na objekat koji je u mom vlasništvu, ali se nalazi na parceli koja ima više vlasnika, zbog čega ne mogu da ga legalizujem, objašnjava Nenad, jedan od Kragujevčana koji je dugo čekao ovu akciju države.

Kako nam je objasnio već se raspitivao, ali nije dobio sve odgovore koje su mu potrebni.

- Rekli su da će tek 15. septembra, kada počinje prijavljivanje, sve biti istaknuto. Nisu mi dali nikakav konkretan odgovor. Tako da ću ponovo ići da se raspitam, kaže ovaj vlasnik objekta u centru grada.

On je dodao da je zbog jučerašnje gužve odlučio da ode u utorak ili sredu, te da ga najviše zanima šta je sve potrebno od papira za prijavu.

- Želim da uvedem gas, ali se plašim da ću biti odbijen zato što ostale komšije u ulici nisu zainteresovane, kaže Dragan.

I on kaže da želi prvo da mu neko objasni šta mu je sve potrebno od papira.  

- Nisam siguran šta da radim, došao sam samo da se raspitam – da vidim šta će da kažu, dodaje ovaj Kragujevčanin.  

Inače, prema procenama u Kragujevcu ima oko 30.000 nelegalnih objekata. Tokom ove nedelje je oko 2.000 Kragujevčana došlo da se informiše o pojedinostima za prijavljivanje na komunalnu infrastrukturu.