Roditelji Nikoline Jankoviće, devojčice koja je nastradala npešačkom prelazu, pokrenuli su peticiju „Pravda za NIkolinu“, koju je za nešto više od 24 sata potpisalo više od 5.000 ljudi.

Peticijom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica i iste te ulice učine bezbednim za sve druge učesnike u saobraćaju.

- Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga. Peticija se odnosi na svu decu i pešake nastradale na pešačkim prelazima. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca...svi su preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko jos do sledeće tragedije pitamo se, navodi se u saopštenju porodice.

Peticija se nalazi na ovom LINK-u.

Da podsetimo, dvanaestogodišnja Nikolina Janković teško je povređena 7. decembra prošle godine, kada ju je na pešačkom prelazu udario automobil za čijim volanom je bila osoba koja je posle 48 sati zadržavanja puštena da se brani sa slobode. Devojčica je od posledica povreda preminula 1. januara u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac.

U znak podrške Nikolininoj porodici Kragujevčani su se u nekoliko okupili na mestu gde je devojčica nastradala. Nekoliko dana nakon prvog protesta na pešačkom prelazu na kome je devojčica nastradala postavljena je platforma za usporavanje saobraćaja.