Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana sedmorici od 11 osoba privedenih tokom protesta 8. jula u Kragujevcu, rečeno je agenciji Beta, u Višem sudu. Oni su osumnjičeni za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu.

- Sudiji za maloletnike Višeg suda danas će biti procesuirana tri maloletna lica kojima se stavlja na teret isto krivično delo, rekla je portparolka tog suda Ivana Obradović.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu rečeno je agenciji Beta da je u petak uveče i juče u tom tužilaštvu saslušano 14 osoba koje su privedene tokom protesta.

Viši javni tužilac Dejan Veljković rekao je da postupak nije završen, pošto ima još učesnika protesta koji treba da budu saslušani u tužilaštvu. On je rekao da se privedeni sumnjiče za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, za koje je propisana kumulativna kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina i novčana kazna.

Veljković nije isključio mogućnost da će neki od privedenih učesnika protesta biti procesuirani u prekršajnom postupku.

U neredima tokom protesta demolirane su prostorije i uništena oprema dežurne službe Policijske uprave, ulazna vrata i kućica za obezbeđenje, oštećeno šest službenih vozila MUP-a, razbijeno 12 prozora na zgradu Uprave i stakla na ulazu u Skupštinu grada.

Kako je ranije saopštila kragujevačka policija, tokom protesta su povređena četiri policajca.