Radovi na izgradnji putne infrastrukture u naselju Denino brdo u okviru stambenog kompleksa za pripadnike snaga bezbednosti, odvijaju se predviđenom dinamikom. Radove izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac, čija je vrednost oko 40 miliona dinara.

- Asfaltira se ulica Božidara Maslarića, u dužini od 500 metara, širina gazećeg sloja je 7 metara, uz to se radi i 150 parking mesta. Kada je reč o obavezama koje grad ima, očekujem da do kraja marta budu završene saobraćajnice, a do 15. aprila i pešačke staze. Vrednost celog ugovora sa Preduzeće za puteve Kragujevac je oko 260 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Krajem maja očekuju se prvi stanari u ovom naselju. To se pre svega odnosi na IA i IB fazu, odnosno prvih 216 stanova. Razvojem ovog naselja sa velikim brojem stanovnika, širiće se i drugi kompleksi, gradiće se i druga prateća infrastruktura.

- Već postoji povećano interesovanje za kupovinu zemljišta na kome bi se gradili trgovinski objekti i drugi prateći sadržaji, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Dašić.

Prema rečima Vladimira Bjelanovića iz Preduzeća za puteve, u ovom trenutku kompletno su završene ulice Dimitrija Ruvarca i Dobropoljska. Ulica Božidara Maslarića biće završena do ponedeljka. Nakon toga, u planu je asfaltiranje ulice Sime Markovića i Šestog puka, čime će biti okončani radovi na svim saobraćajnicama po ovom ugovoru. Paralelno sa ovim radovima, teku i radovi na uređenju pešačkih staza i trotoari oko zgrada.

Sve saobraćajnice se izvode sa pripadajućom javnom rasvetom. Ukupna dužina saobraćajnica je 2876, 28 metara.