Ekipe preduzeća Šumadija doo Kragujevac počele su sa sređivanjem igrališta za decu i terena na otvorenom za male sportove koji su izgrađeni ili rekonstruisani  u prethodnom periodu. Iz gradskog budžeta je za ove poslove ove godine izdvojeno 9 miliona dinara.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović je objasnio da se prvo uređuje igralište u Bagremaru, koje je u potpunosti renovirano prošle godine. Nakon toga će se nastaviti sa uređenjem i ostalih igrališta u Kragujevcu.  

- Za nove projekte izgradnje i rekonstrukcije sportske infrastrukture u svim delovima Kragujevca, ove godine su finansijaska sredstva s uvećana i iznose 25 miliona dinara, rekao je Stevović.

Stevović je podsetio i da su u cilju očuvanja i zaštite igrališta od vandalizma, planirane mere, najpre postavljanje video nadzora, edukacija najmlađih sugrađana, a ukoliko je reč o maloletnim licima koji ih oštete, tražiće se građanska odgovornost roditelja.

- Grad mora da nađe način da se stane na put vandalizmu i rušenju javne svojine, poručio je Stevović, član Gradskog veća.

On je i apelovao na sve građane da brinu o igralištima i čuvaju ih jer reč o zajedničkoj imovini.