Svih 6 reciklomata u Kragujevcu do kraja ove sedmice biće u funkciji. Za reciklomat u centru ovih dana stiže rezrvni deo, a novi reciklomati biće postavljeni u naseljima Stanovo, Bubanj i Bresnica, rečeno je portalu Pressek u JKP „Šumadija“.

Da podsetimo, reciklomat u centru, inače prvi koji je u gradu na Lepenici postavljen, već nekoliko nedelja ne radi. Kragujevčanka Dragana Arsenijević, javila se pak našoj redakciji u petak, obavestivši nas da ni novopostavljeni aparat kod Medicinske škole ne funkcioniše.

- Prikupljam ambalažu stalno i baš sam se obradovala kada sam pročitala da su postavljeni novi reciklomati. Otišla sam u petak do Medicinske škole noseći pune dve vreće, ali aparat nije radio. Otvor u koji se ubacuju flaše bio je prelepljen papirom, a nedostajalo je i staklo kod otvora za ubacivanje kartice, kaže ova Kragujevčanka.

U JKP „Šumadija“ pak tvrde da aparat kod Medicinske škole samo privremeno nije bio u funkciji, jer je bio prepunjen i da sada radi bez problema.

U Kragujevcu su u ovom momentu postavljena tri reciklomata - u centru kod Krsta, u Vašarištu kod Medicinske škole i na Aerodromu.

Kragujevčani koji reckliraju, limenke, plastične flaše i staklenu ambalažu za svaki komad dobijaju po 5 dinara. Novčani iznos učitavaju se u pesonalizovane i nepersonalizovane eKG kartice za vožnju gradskim prevozom.