Odbornik Skupštine grada Kragujevca, Marko Gavrilović, izabran na listi „Slađan Rakić - Alternativa - Kragujevačka inicijativa i Nova snaga - Eko park” nije više član opozicionog odborničkog kluba „Alternativa” i ne predstavlja politiku i interese grupe građana, koja je na lokalnim izborima osvojila 4,5% podrške građana (3327 glasova) i 4 odbornička mandata, saopštila je odbornička grupa „Alternativa”.

Oni ističu da je Marko Gavrilović „ukrao mandat i izdao” Grupu građana „Alternativa”.

- Dugogodišnji rad kroz organizaciju, podrška građana, odvajanje i pronalaženje sredstava za delovanje, bili su neki od kriterijuma za kandidate, koji su bili na vrhu liste, ali su se poštenje, čestitost, hrabrost i odlučnost da se istraje i u najtežim trenucima podrazumevali, jer smo se trudili da oni koji te uslove ne mogu da ispune ne budu ni simpatizeri, a ne kandidati na listi.
Marko Gavrilović bio je jedan od osnivača Kragujevačke Inicijative, prvi operativac, omiljeni poštar u Ždraljici (gde je ostvario drugi rezultat na izborima u junu), čovek od poverenja Slađana Rakića (i komšija u Ilinoj vodi) i kao takav treći na izbornoj listi, a sada svoj mandat odnosi u SPAS Aleksandra Šapića, zajedno sa odbornicima otcepljenim od Verka Stevanovića, koji je na istim izborima osvojio tri puta manje glasova od liste Alternative, ističe se u saopštenju Alternative.

U ovoj odborničkoj grupa dodaju da je nažalost, Gavriloviću izgleda bilo bitno da po svaku cenu uđe u vlast, preko noći pogazi sve ono za šta su se godinama zalagali, a to samo govori o pojedincu i njegovim moralnim načelima.

- Dugogodišnja samostalna borba u opoziciji odnela je mnoge „žrtve” i pročistila redove tokom proteklih 6 godina, a taj proces nastavio se odmah posle ovih izbora. Grupa građana tokom proteklih meseci, kao što je i standardna praksa političkih organizacija, prolazi kroz sumiranje rezultata i pripreme rada u budućnosti, što uključuje i različite poglede, ali će sigurno nastaviti da postoji u obliku koji članovi dogovore, zaključuje se u saopštenju „Alternative”.