Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, smatra da je za prvih 100 dana mnogo toga pokrenuto, ali i da uvek može bolje. Ako je suditi po komentarima Kragujevčana, građani nisu baš tako zadovoljni.

- Čime da budemo zadovoljni, što je povećan porez ili što tumaramo po mračnim ulicama, prokomentarisala je Kragujevčanka A.T.

Komunalni problemi, pogotovo u prigradskim naseljima, su ono što građane najčešće muči. Neasfaltirane ulice, nedostatak kanalizacione mreže, kvarovi na javnoj rasveti, samo su neki od problema na čije se rešavanje godinama čeka.

- Neka dođe malo u Beloševac. Neka obiđe ulice Petra Jovanovića, Gustava Krkleca, Nedeljka Čabrinovića. Na 2 kilometra od centra kanalizacija niz ulicu. Svaka kiša odnese ulicu, pa je neko vreme nema. Leti užas. Uz koronu super. Čekamo i čekamo i nadamo se i intervenišemo, ali niko niti čuje, niti vidi, poručuje M.M. novom gradonačelniku.

Sličnog mišljenja je i Z.M.

- U Grošnici na Ćavi asfalt je u haosu, nisu dolazili ni udarne rupe pred zimu da srede. A dve ulice Milisava Ratinca i Majora Gavrilovića da asvaltiraju - to bi ih Bog ubio da srede. A krivina na Vodojaži je kao iz 15 veka, vozila jedva prolaze, a sa prvim snegom tek će Bog biti katastrofa. To naši cenjeni funkcioneri ne primećuju, a to je sve prigradsko naselje. Ali treba iz fotelja izaći i obići i videti pravo stanje stvari, a ne samo izaći da bi se slikali, zaključuje ova Kragujevčanka.

Zašto pola naselja Popova šuma dobija kanalizaciju, a druga polovina ne, zašto su rupe na putu ka Desimirovcu, pitaju Kragujevčani. Jedna od njih navodi da je juče autobus u naselju Bresnica upao u rupu na putu.

Činjenica da je Javno stambeno preduzeće godinama naplaćivalo nepostojeću naknadu za matičnu evidenciju, seča drveća u centru grada, su još neki od razloga za revolt Kragujevčana.

Povećanje poreza na imovinu bolna je tačka za nnoge. Na ovu odluku gradske vlasti reagovali su ne samo građani već i predstavnici opozicionih stranaka.

- Potpuno je nedopustivo da se u ovom trenutku teret budžetskog manjka stavlja na teret građana. Naročito ako se zna da 60 odsto Kragujevčana ima prihode koji su ispod zvaničnog gradskog proseka, odnosno da je za 60 % Kragujevčana prosečna plata 35.000 dinara i da ovakvi poreski iznosi nose i do polovine jednomesečnih primanja, ističu u lokalnom odboru Stranke slobode i pravde.  

Dodaju da je nedopustivo da se u isto vreme imenuju nepotrebni pomoćnici gradonačelnika i zapošljava 78 ljudi u mesnim zajednicama.

Milan Urošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i šef odborničke grupe SPO-a u Skupštini grada Kragujevca smatra nedopustivim, da u trenutku kada su građani suočeni sa krizom, zdravstvenom, ali u strahu i od ekonomske, grad građane opterećuje novim nametima u vidu porez na imovinu koji će naredne godine biti za trećinu veći od ovogodišnjeg.