Sređivanje Trga Omladine u Kragujevcu koštaće 1,8 miliona dinara više nego što je planirano zbog nepredviđenih radova.

- Izvođač radova dostavio dana 17.08.2023. godine ponudu za ugovaranje radova nepredviđenih projektom koji obuhvataju demontažu postojećih stubića, nabavku i ugradnju kanalica, zalivanje asfaltom, nabavku i ugradnju poklopaca šahta, bušenje rupa u behatonom pločama za ugradnju stubića, postavljanje stabilne ograde, izradu elaborata zauzeća, žardinjere (po izboru investitora), navodi se u obaveštenju o izmeni ugovora.

Ukupna vrednost radova će zbog toga umesto 11.198.080,30 dinara bez PDV-a, biti uvećana na 13.008.994,30 bez PDV-a.

Radove na Trgu Omladine, da podsetimo, izvodi firma „Mito Progress & Construction” iz Beograda. U pitanju je privatno građevinsko preduzeće, osnovano 2018. godine, koje je prethodnih godina, između ostalog, obavljalo brojne poslove za državu i lokalne samouprave širom Srbije.

Sređivanje Trga počelo je su krajem jula ove godine.

Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, izjavila je tada da bi radovi trebalo da traju 45 dana.

U okviru radova planirano je spuštanje najviše kote terena, formiranje još jednog stepenika u zoni ulaza u objekte Doma omladine i komercijalne prodavnice Studentskog doma.

Na novoformiranom trgu biće postavljen spomenik grupe SMAK, rad Katarine Tripković, vajarke iz Beograda.