Kragujevačka policija uhapsila je dvoje zaposlenih u gradskoj upravi, veštaka i još jedno lice, osumnjičene da su omogućili legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

Uhapšeni su T.S. (1966), odgovorno lice gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu i M.R. (1961) zaposlena u gradskoj Upravi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D.S. (1975), vlasnika stovarišta građevinskog materijala „DSF“ d.o.o i faktičkog vlasnika privrednog društva „DSF gradnja“ d.o.o. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i G.S. (1964) veštaka građevinske struke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da su T.S., M.R. i G.S. privrednom društvu, koje je u vlasništvu osumnjičenog D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat, čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je i procenjena tržišna vrednost tog objekta.

Sumnja se da su T.S. i M.R. u 2018. godini, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, doneli rešenje i dopunsko rešenje o ozakonjenju pomoćnog objekta, u vlasništvu D.S., dok se građevinski veštak G.S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatake o vremenu početka izgradnje objekta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.