Zbog aktuelne epidemiološke situacije, a na osnovu odluka Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Kriznog štaba Grada Kragujevca, Spomen-park "Kragujevački oktobar" obaveštava javnost da se manifestacija "

„Veliki školski čas” u Kragujevcu, ove godine, održaće se bez prisustva publike. Spomen-park „Kragujevački oktobar” apeluje na Kragujevčane da 21. oktobra (od 10 do 12 sati) ne prisustvuje jutarnjem molebanu u hramu-kapeli Kragujevačkih novomučenika u Šumaricama, polaganju venaca kod Spomenika streljanim đacima i profesorima, kao i na samoj predstavi u okviru „Velikog školskog časa”.

Celokupan događaj moći će uživo da se prati preko malih ekrana, na drugom programu RTS-a.

Na ovogodišnjem „Velikom školskom času” biće izvedenase drama „Izrešetane duše”, makedonskog pisca Venka Andonovskog, čiji deda po majci (Branko Popović) je streljan u Šumaricama 21. oktobra 1941. godine, a u režiji beogradske rediteljke Jane Maričić.

Predstavu će izvesti umetnici Katarina Mitrović, Petar Lukić, Avram Cvetković, Nikola Milojević, Mina Stojković, Nenad Vulević, Čedomir Štajn, Milan Tomić i Nemanja Đelić.