Nakon jednodnevnog prestanka padavina u nedelju (22.01.), naredne sedmice prognozira se nastavak perioda sa učestalim padavinama, koje će u ponedeljak (23.01.) usled porasta temperature u većem delu biti u vidu kiše, dok se od utorka ponovo povremeno očekuju i susnežica i sneg, naročito u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više padavina biće u ponedeljak i utorak (23 - 24.01.) na jugu i jugozapadu Srbije, ukupno od 15 do 25 milimetara za 2 dana, dok će u ostalim danima i u ostatku Srbije količina biti manja. Dnevne temperature u većini mesta biće od 2 do 5 stepeni, na jugu lokalno i do 10 stepeni, a samo će u ponedeljak u svim krajevima biti toplije.

U Kragujevcu i Šumadiji u ponedeljak će biti oblačno, a moguća je i kiša. Vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura biće 3, a najviša dnevna 7 stepeni.

U utorak će takođe biti oblačno, sa mogućom pojavom susnežice. Vetar će biti  slab i umeren istočni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura biće 3, a najviša dnevna 5 stepeni.

U sredu se očekuje razvedravanje. Tokom dana će biti promenljivo oblačno, povremeno sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab i umeren severni. Najniža jutarnja temperatura biće 1, a najviša dnevna 3 stepeni.

U četvrtak se ponobvo očekuju oblačno vreme i padavine – susnežica i sneg. Najniža jutarnja temperatura biće 1, a najviša dnevna 4 stepena. Slično vreme očekuje se i u petak i subotu, dok za nedelju, 29. januara, meteorolozi najvaljuju prestanak padavina i rast temperatura.