Kompanija Agromarket iz Kragujevac novi je vlasnik Semenarne Ljubljana, piše ljubljansko Delo.

List navodi da je Deželna banka Slovenije (DBS), koja kao jedini vlasnik Semenarne Ljubljana već nekoliko meseci traga za strateškim partnerom, za novog vlasnika izabrala Agromarket.

Semenarna je najavila da proširuje asortiman sadnica pod svojom markom, osvežiće asortiman hrane za životinje i ponuditi nove supstrate. Kompanija je prošle godine povećala maloprodajnu prodaju i izvoz.

Semenarna je vlasnik kompanije Južni Banat, koja se bavi uzgojem jabuka i breskvi, proizvođača đubriva Fertiko, poljoprivrednog preduzeća Zaječar i proizvođača semena Agroseme.

Očekuje se da će Agromarket otkupiti potraživanja od Društva za upravljanje potraživanjima od banaka (DUTB) i udele od DBS, piše  Bizlife.

Kompanija Agromarket sa sedištem u Kragujevcu je privatno preduzeće osnovano 1991. godine, a bavi se prodajom i distribucije repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju.

Agromarket je proizvođac, uvoznik, zastupnik i distributer velikog broja poljoprivrednih i garden artikala kojima kvalitetno pokriva zahteve svojih kupaca.

Za 3 decenije postojanja ovo preduzeće izraslo je u jednu od najuspešnijih firmi u Srbiji.

Agromarket se nalazi i na listi 100 najuspešnijih privrednih društava u Srbiji u 2018. godini.(Vidi LINK)