Kragujevačke opozicione stranke koje su ujedno i organizatori protesta „Srbija protiv nasilja” u gradu na Lepenici, odlučile su da pozovu građane Kragujevca da borbu protiv nasilja ove subote privremeno nastave u Kraljevu.

- Razlog menjanja lokacije protesta jesu nemili događaji sa Kraljevčaninom Predragom Voštinićem, koji su potvrdili ono o čemu opozicija već pet meseci govori, da je nasilje vrednost koja se u našem društvu neguje od strane vlasti, koja je jasno pokazala da ne želi da se bori protiv nasilja jer ona putem nasilja i vlada, navodi se u saopštenju.

Predrag Voštinić, aktivista kraljevačkog Lokalnog fronta, povređen je 10. septembra, kada ga je, dok je vozio bicikl, vozač škode novosadskih tablica najpre izgurao na bankinu, a zatim se kolima vratio oko kružnog toka da ga obori.

Seljenjem protesta u Kraljevo kragujevačka opozicija, kako navodi, „pre svega želi da pruži podršku Predragu Voštiniću i na taj način obeleži nastavak borbe protiv nasilja“.

Protest u Kraljevu će se održati na Trgu Srpskih ratnika. Okupljenim građanima obratiće se Vladan Slavković, aktivista Lokalnog fronta.

Protest počinje u 19 sati.