Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja kragujevačka policija kaznila je ukupno 1.922 vozača. Najviše kazni bilo je zbog prekoračenja dozvoljene brzine – ukupno 1.816. Pored toga, 17 vozača kažnjeno je zbog  nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 5 zbog upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, dok je 3 vozilo  pod dejstvom alkohola.

Međunarodna akciji pojačane kontrole saobraćaja, u kojoj je učestvovala I Policijska uprava Kragujevac, sprovedena je u period od 12. do 18. Avgusta. Ova akcija je sprovedena u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije u cilju uspostavljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. 

Saobraćajni policajci tokom sedam dana akcije koristili su sve raspoložive uređaje za merenje brzine, a brzina je kontrolisana i u noćnim uslovima. Prilikom zaustavljanja svakog vozila koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisano je i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki zaustavljen vozač je i alkotestiran.

Tokom akcije na čitavoj teritoriji Srbije otkriveno je približno 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 2.500 prekršajnih naloga izdato je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod srpskog državljanina u Loznici koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu.