Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kragujevačka policija pojačano će kontrolisati saobraćaj, kako bi otkrili i sankcionisali prekršaje koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda. Poseban akcenat biće na kontroli vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

- S obzirom na to da se narednih dana očekuje pojačana frekvencija i gužva u saobraćaju, apelujemo na sve građane, kako pešake, tako i vozače da poštuju propise iz bezbednosti saobraćaja. Savetujemo svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta, kao i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je to u interesu njihove i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, rekao je Bojan Radosavljević, načelnika Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac.

Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle, sumaglice, kolovozi su mokri, a niske temperature stvaraju led i poledicu, pa se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju na putevima.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac, svoje aktivnosti usmeriće i na kontrolu pešaka, pa će u petak, 27. decembra, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kretanja pešaka, kao i nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima.