- Iznos od milijardu i dvesta miliona projektovanih subvencija u budžetu grada Kragujevca za 2020. godinu je katastrofalan, ako se uzmu u obzir sve reorganizacije i reforme koje je gradska vast obavljala u prethodnih 5 godina, kažu odbornici „Kragujevačke priče“, Zlatko Milanović i Edis Durgutović.

Oni su otvoreno kritikovali predlog budžeta za 2020. godinu i naveli da ovako predložen budžet nije realan.

- Prihodi i rashodi u budžetu grada Kragujevca moraju da se smanje, niko nije protiv investicija, ali moramo biti realani i projektovati budžet u skladu sa mogućnostima, naveo je Edis Durgutović.

On je dodao i da je katastrofalno to što ni jednom stavkom nije predviđeno finansiranje medija u Kragujevcu, što jasno pokazuje da i posle 5 godina Radomir Nikolić nema nameru da poštuje Zakon.

- Budžet je pogrešno projektovan, bez razvojnih komponenti, valjanih investicija i ideje za razvoj grada, nema projektovanih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća. Projektovani prihodi od prodaje zemljišta od  skoro 3.700.000.000 dinara su neralni jer je vrlo teško prodati zemljište u tom iznosu, obzirom da znamo gradonačelnik nema pripremljeno zemjište, dodao je odbornik Zlatko Milanović 

Odbornici „Kragujevačke priče“ su najavili i podnošenje amandmana na predlog budžeta.

Da podsetimo, odbornička grupa Liberalno demokratske partije u gradskom parlamentu grada Kragujevca od novembra deluje pod novim nazivom Kragujevačka priča.(LINK)