Izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević – Šuma”, u četvrtak uveče (12. marta) predala je potpise podrške građana i listu kandidata za izbor odbornika.

Oni su predali listu koja ima 36 odborničkih kandidata.

Prema rečima Borisa Kovačevića, planirano je da potpise skupljaju još dan ili dva, ali ih je trenutna situacija primorala da završe sa poslom ranije.

- Nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije, u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru. Iako smo imali više, listu smo iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će učestvovati kao aktivisti, jednako kao da su na listi, rekao je Kovačević

Inače, ova odbornička lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Kragujevačka priča” i koalicije „Tolerancija”, koju čine stranke nacionalnih manjina.

- Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda, naglasio je Kovačević.

On je poručio da je neophodna promena, nova energija i novi ljudi da Kragujevac izgleda drugačije.