Advokat Zlatko Milić iz Kragujevca, koji zastupa osmoricu uhapšenih na protestu 8. jula, danas je Osnovnom javnom tužilaštvu podneo 6 krivičnih prijava protiv policijskih službenika za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Milić je Beti rekao da su te krivične prijave podnete protiv N.N. lica - policajaca Policijske uprave u Kragujevcu za krivično delo koje su izvršili prilikom hapšenja mladića i tokom njihovog boravka u policiji u noći između 8. i 9. jula.

On je rekao da zastupa osobe starosti 18 i 19 godina i jednog 42-godišnjaka.

Prema rečima Milića, u svakoj krivičnoj prijavi navedeno je da su najmanje po tri policijska službenika, a ima i slučaja gde je ih je bilo čak devetoro, učestvovali u fizičkom i verbalnom nasilju nad privedenim mladićima.

Milić je rekao da su u prijavama navedeni očevici i priložena lekarska uverenja, a od nadležnih organa se traži da otkriju počinioce krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 10 godina.

On napominje i da je odgovornost sada na policiji i njihovoj Službi unutrašnje kontrole.

Kazao je da je svaki građanin dužan, a to važi i za pripadnika policije, da kada vidi vršenje krivičnog dela, to i prijavi nadležnim organima.