Učenici kragujevačke Osnovne škole „Svetozar Marković” vratili su se sa medaljama sa još jednog takmičenja u informatici.

Na Informatičkoj olimpijadi osnovaca, koja je održana u nedelju, 12. maja, u Boru, četvoro Kragujevačkih đaka osvojilo je neko od prva tri mesta.

Najuspešniji informatičar među Kragujevčanima bio je Jovan Novokmet, učenik sedmog razreda, koji je osvojio prvo mesto, pokazavši se kao najbolji poznavalac istorije računarstva i hardvera računara.

Dušan Todorović, učenik sedmog razreda i Strahinja Aleksić, učenik šestog razreda, osvojili su druga mesta, treća nagrada pripala je Trifunu Bigiću, učeniku sedmog razreda.

U takmičenju su učestvovali i Aleksandar Rakić i Tamara Jović, učenici šestog razreda kojima je, kao i njihovim drugarima, ovo bilo treće učešće na najvišem nivou takmičenja u različitim oblastima IT-a od programiranja i konstrukcije lego robota, rešavanja logičkih zadataka, izrade istraživačkih radova do teoretskih zadataka, na kojima su izuzetno uspešno predstvaljali svoj grad i svoju školu.

Od 110 učesnika republičkog takmičenja uzrasta od 5. do 8. razreda 24 učenika je ostvojilo jedno od prva tri meseca.

Malu ekipu „Svetozaraca” i za ovo takmičenje pripremala je Marija Andonović Radojević nastavnica informatike u Osnovnoj školi „Svetozar Marković” i pedagoški savetnik.