Na 4. Internacionalnom kulinarskom takmičenju koje je održano u Kranjskoj Gori u Sloveniji, „HoReCa asocijacija Kragujevac” osvojila je u ukupnom plasmanu tri srebrne i jednu bronzanu medalje.

Kragujevački kulinari osvojili su nagrade u kategorijama „nacionalno jelo na moderan način” i „moderno jelo” i tako su još jednom pokazali da Kragujevac i Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u ovom delu Evrope.

Na takmičenju je učestvovalo oko 100 takmičara, koji predstavljaju najbolje kuvare iz trinaest zemalja. Osim jake takmičarske konkurencije, u žiriju su bili najpoštovaniji poznavaoci ove majstorske delatnosti.

Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović izjavio je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, kao i da je takmičenje u Kranjskoj gori  jedno od najzahtevnijih i najstrožijih.

Kragujevačka ekipa se detaljno pripremala i posle velikog broja predloga i konsultacija, usaglasila je recepture jela za koje su bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su imale veoma strog ali pravičan kriterijum ocenjivanja.

Pobednički tim HoReCa asocijacije Kragujevac činili su: Marko Milosavljević, koji je dobio dve srebrne medalje i to u kategoriji moderno jelo i moderno nacionalno jelo, zatim Mihajlo Isaković koji je nagrađen srebrnom i bronzanom medaljom za moderno jelo i moderno nacionalno jelo i Stefan Ristović koji je dobio diplomu u kategoriji pravljenja najboljih torti.