Zbog složene epidemiološke situacije u Novom Pazaru, Ministarstvo zdravlja uputilo je ekipu lekara iz Kliničkog centra Kragujevac u ovaj grad.

- U Novi Pazar smo poslali zamenika direktora KC Kragujevac, profesora Slobodana Milisavljevića, sa njegovim timom i u Novom Pazaru ćemo sprovesti sve neophodne mere da situacija bude pod kontrolom, rekao je za Indexonline, ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Novom Pazaru potvrđeno je prisustvo virusa korona kod još 30 osoba, što čini da je sada ukupno zaraženih od početka epidemije 369, objavio je Zavod za javno zdravlje u tom gradu.

Prema poslednjim podacima, u Tutinu je zaraženo od početka epidemije ukupno 90 osoba. Zbog povećanja broja novozaraženih virusom korona, na teritoriji Novog Pazara juče je proglašena vanredna situacija.

Istovremeno u Kragujevcu za svega 15 dana potvrđeno preko 80 novih slučajeva zaraze korona virusom. Grad Kragujevac se obratio Vladi Srbije sa zahtevom da se odobre preporuke Kriznog štaba za uvođenje vanredne situacije. Vidi LINK